Mo Farah a Rukkel-tó partján

Nem akármilyen buli volt a Rukkel-tavi mérföldfutás nevű verseny szombat délelőtt – és részben délután – a Pest környéki szabadidő-fellegvárban, a Rukkel-tó partján. Csaknem négyszázan neveztek be a hat versenyszámba, és az élmény értékét fokozta, hogy a tetszetős érmekről a harmadik évezred legnagyszerűbb hosszútávfutója, a négyszeres olimpiai és hatszoros világbajnok brit fenomén, Mo Farah integet.

A szervezés érdeme a Run Guide Budapest ügyvezetőjéé és mindeneséé, Tulok Mátyásé. A filmszínészkülsejű fiatalember végigkonferálta a reggel kilenctől délután egyig tartó rendezvényt, és meg kell mondanunk, kirítt az efféle tömegfutóversenyeken megszokott sablonos dumákat nyomó moderátorok tengeréből.

Mondjuk, Matyinak nem volt szerencséje az időjárással, mert reggel igencsak hűvös, borús idő fogadta az érkezőket, köztük e sorok íróját és feleségét, majd később öttusázó fiát – utóbbi edzésként klubtársával lefutotta, és természetesen fölényesen meg is nyerte a kétszer hét mérföldes (2×11 400 méter) váltót, 3,42 perces ezreket teljesítve.